לקבלת יעוץ מקצועי או לעזרה ראשונה חייגו
03-6477878 או מלאו את הפרטים וצוות המרפאה יחזור אליכם בהקדם האפשרי


מכשיר תנועה ע"י קריירה CARRIERE
פילוסופיה אחת לפשט את הטיפול האורתודונתי מבלי לעקור שיניים במטופלים עם
לקוי סגר מסוג II (CLASS II) היא להשיג סגר של CLASS I בחלק האחורי
לפני תיקון עמדות השיניים. פרוטוקול זה מפשט את הטיפול על ידי הסרת וקטורים מעוותים מקבילים וכוחות פנימיים הנוצרים על ידי שיטות מתקנות מסורתיות כאשר גרירה Class II משולבת עם הפעלות חוט רצופות באמצעות מכשירים קבועים.
הפילוסופיה של קריירה (Carriere) מאמצת גישה זו. מכשיר ההנעה של קריירה (Carriere) משמשת לתיקון מקרים אלה ולהביא אותם לפלטפורמה של Class I בשלב הראשוני של הטיפול – כאשר שיתוף הפעולה של המטופל הוא אידיאלי – לצורך תיקון המקרו של הליקוי. לאחר מכן יכול הקלינאי לסיים את המקרה עם מכשיר קבוע או כל שיטה שיבחר.
בזמן שאנגל טען שהרפרנט העיקרי להגדרת סגר לקוי מסוג CLASS I הינו השן הטוחנת, המטודולוגיה של קריירה (Carriere) תומכת בהגדרה מקיפה של CLASS I הנקראת פלטפורמת ה- CLASS I: סגר אחורי תקין –vs IR CR.
כאשר הניבים העליוניות והתחתוניות נמצאות בעמדות נכונות בסגר מסוג CLASS I, החלק הבוקאלי יכול להתייצב באופן טבעי ב- CLASS I אם הטוחנות העליוניות הראשונות הינן מסובבות דיסטאלית (בריחוק מהמרכז). הספרות מציינת, אמנם,
של- 83% מהמטופלים עם ליקוי סגר יש טוחתות עליוניות ראשונות עם רוטציה מזיאלית (לכיוון המרכז).
תופעה זו הינה תוצאה של הזזת הטוחנות העליוניות הראשונות למרחב המזיאלי לאחר נשירת הטוחנות העליונות השניות. כאשר טוחנת עליונה ראשונה מסובבת מזיאלית, הגאומטריה המעויינת במבנה האנטומי שלה גורמת לה לתפוס מקום נוסף בקשת השיניים אשר מונע מהניב מנשך מסוג CLASS I. תופעה זו גם גורמת לסגר בלתי מאוזן עם הקשת ממול, המרמז על גודל שן לא תקין, אלא שגודל השן כן תקין! (תמונה #1). הדרך הראשונית להשיג סגר אחורי מושלם בין הניבים והטוחנות העליונות ותחתונות, היא להשיג מחדש את המקום הנ"ל על ידי תיקון הרוטציה והנטייה המזיאלית של הטוחנת הראשונה, ואז להפנות דיסטאלית את החלקים הבוקלים ( (BUCCAL. תיקון זה יגרום לכך שהטוחנת הראשונה עליונה תותאם לפתח האלכסוני של הטוחנות הראשונות והשניות והטוחנות הקדמיות בלסת התחתון והניבים ייסגרו ב- CLASS I מושלם. מנשך כזה משמש למניעת הישנות הסגר
CLASS II הראשוני או למניעת דחיפה של הניבים העליוניות נגד הצדדים הדיסטאלים של הניבים התחתוניות, דבר שהיה גורם לצפיפות החותכות התחתוניות.
האתגר הטבוע בשימוש מתקנים מסורתיים של CLASS II על מנת להניע דיסטאלית את החלק הבוקאלי היא לשלוט על תוצאות בלתי רצויות של התנועה ההדדית. האתגרים כוללים שפיית הטוחנות העליונות, אבדן עיגון טוחנות קדמיות עליונות ופרוקלינציה של הניבים התחתוניים. מכשיר התנועה של קריירה (Carriere) מעוצב לצורך טיפוח
cuspid and buccal segment distalization
אשר מונעת את תופעות לוואי לא רצויות כאלה (תמונות 2 א-ד) וכן מציע טכניקה פשוטה וקלה. המכשיר מבוסס על הרעיון הביו-מכני החדשני של מיקום השיניים "חופשי אבל מבוקר" (free but controlled).
המטרות הביו-מכניות העקריות של מכשיר התנועה של קריירה (Carriere) הינם:
לספק תנועת רוטציה מבוקרת של הטוחנת הראשונה העליונה מסביב שורשה החיחית
· לזקוף את הטוחנת הראשונה העליונה
· ליצור עוצמה ביומטרית אחידה להשיג univectorial dental displacemen
סיבוב דיסטאלי של החלק האחורי (מהניב עד הטוחנת) כיחידה אחת תוך בקרה על פעולת סיבוב בלתי רצוייה
· הצורך להפעלת מעט כוח בלבד אבל להיות פסיבי כאשר אין פעולת משיכה (traction
לכבד מבנים פריודונטלים
ליצור פלטפורמה CLASS I ממנו הקלינאי יוכל לסיים את המקרה בפשטות וביעילות עם מכשיר גימור שיבחר.
מכשיר התנועה של קריירה (Carriere) הינו אידיאלי לטיפול במטופלים הגדלים והוא גם אפקטיבי למבוגרים. קלינאים יכולים לצפות לאותה דיסטאליזציה ורוטציה של טוחנות הן אצל ילדים והן אצל מבוגרים, אמנם כפי שניתן לצפות, משך הטיפוך אצל מבוגרים יהיה ארוך יותר. בממוצע, אצל מבוגרים זה יהיה 5 חודשים ואצל ילדים 3.
צורת פנים קצרה Brachyfacial מגיבה בדרך הטובה ביותר לטיפול זה וצורת ה –mesofacial הינם במקום השני; צורת ה- dolichofacial פחות מגיבים.
ניתן להשתמש במכשיר הקריירה (Carriere) במקרים הבאים אם הם ראויים לטיפול ללא עקירה:
סגר CLASS II, דיווזיה 1 ו-2, סימטרי או א-סימטרי.
· CLASS I וCLASS I מדומה, עם טוחנות עליונות בעמדה מזיאלית.
· מערכת שיניים מעורבת CLASS II ומטופלים מבוגרים עם בליטה עליונית
maxillary dentoalveolar protrusion
· שלב 1 בטיפול במטופלים עם CLASS II מערכת שיניים מעורבת עם טוחנות ראשונות עליונות מבוקעות
במטופלים אלה הניבים הנשירים צריכות להיות בעמדה טובה על מנת להחזיק את החלק הקדמי של המכשיר.
כל הזכויות שמורות , ד"ר רפאל רומנו , מדינת ישראל 2014